fbpx

Welkom!

Tine en Rik, de boeren van de smaakboerderij

Wij zijn Rik en Tine, de boeren van de SmaakBoerderij, en heten jullie welkom! Samen trekken we het verhaal van de boerderij en bouwen we, elk vanuit onze achtergrond en passies, mee aan ons verhaal dat het eerste levenslicht zag in 2020. 

Rik verdiept zich in de technische landbouwaspecten, vanuit zijn opleiding als landbouwingenieur en gesteund door de kennis en ervaring binnen zijn familie. 

Tine vertaalt Rik zijn ingenieurs-ideeën met haar hart voor natuur naar een breder, duurzaam verhaal. Zo creëren we een plek waar we het verschil maken voor onze klanten en voor de toekomst van onze planeet. 

En voor de dieren zorgen op dagelijkse basis? Dat doen we lekker samen!

Onbewerkte voeding

Het idee om onze dieren zelf op te kweken is ontstaan vanuit een persoonlijke zoektocht naar puur en voedzaam eten. Groenten vinden we eenvoudig bij de biologische groenteboerderij de Zonnekouter vlakbij, maar puur lokaal vlees bleek een moeilijker verhaal. Zelfs in ‘hoeveslagerijen’, bleek vaak slechts een (klein) deel van het vlees van eigen lokale kweek. We wilden weten hoe de dieren geleefd hebben en behandeld worden. We wilden eenvoudigweg weten waar ons eten vandaan kwam. Deze nood aan onbewerkt eten hadden we wel te combineren met een praktische realiteit: beide een voltijdse job en andere engagementen, dus de tijd voor dagelijkse kookavonturen was beperkt… 

Tine ontwikkelde van daaruit een aantal eenvoudige bereidingen en recepten, waarmee je zonder veel inspanning op een doordeweekse avond heerlijk voedzaam eten op tafel tovert. Ze deelt haar inspiratie op de website, dus als je recepten of tips zoekt om ons vlees tot zijn recht te laten komen, neem dan eens een kijkje bij: AAN DE SLAG

Een foto van een gebraden kip uit de oven
Eenden in het gras van de SmaakBoerderij

De bodem centraal

In onze zoektocht naar het zelf houden van dieren, stond de impact op de omgeving centraal. We groeien tenslotte op in een wereld met serieuze uitdagingen op vlak van energie en klimaat, een uitdaging waar we niet nog een schepje bovenop wilden doen. Na een grondige zoektocht, uitpluizen van literatuur, studies en bezoeken aan verschillende internationale boerderijen, kwamen we tot de conclusie: als we dieren houden, dan enkel volgens de principes van herstellende landbouw (regenerative agriculture). Daar gaat het houden van dieren samen met het herstellen van de natuur. 

Onze dieren worden in de weide gehouden (geen vervuilende stallen bij ons!) en zorgen met hun mest voor het verbeteren van de bodem. Op die verbeterde bodem groeit er vervolgens een diversiteit aan stevige en voedzame planten. Die op hun beurt terug voeding vormen voor de dieren. Dit alles resulteert in vlees met een hoge voedingswaarde en een rijke, kruidige smaak. Een afspiegeling van de manier waarop de dieren geleefd hebben. En dat is dus het vlees dat je kan vinden op onze boerderij: puur, onbewerkt vlees, van dieren die buiten opgegroeid zijn in de weide en met natuurlijke bronnen gevoed worden, zonder soja. 

En dat vlees bestel je hier!

Mis het niet!

Meld je aan voor onze exclusieve nieuwsbrief

  • Je weet als eerste wanneer je weide-vlees kan bestellen
  • Laat je inspireren door heerlijke, unieke recepten
  • Neem een kijkje achter de schermen van onze SmaakBoerderij en beleef het zelf

Schrijf je nu in en ervaar de smaak van onze passie!

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel