Tine en Rik, de twee boeren van de SmaakBoerderij!

Jazeker, we zijn met twee en we noemen ons alle twee boer. Geen traditionele rollenpatronen hier! Tine is met geen stokken bij de dieren weg te houden en doet niets liever dan met de vingers in de aarde te wroeten, al sinds klein kind. Daarnaast is ze ook het brein achter de heerlijke siropen en receptjes voor weidekip- en eendenvlees. Maar ook Rik moet niet onderdoen natuurlijk, je zal hem altijd wel in een boom of kippenren vinden als je ons bezoekt. Daarnaast zorgt hij met ingewikkelde berekeningen (lees: een excel spreadsheet) en gesofistikeerde apparatuur (lees: kattenreismand en weegschaal) voor de opvolging van ons pluimvee. We vinden hier elk ons ding en dat maakt ons samen sterker…

Maar wie zijn wij nu eigenlijk?

Tine is een natuurfan van het eerste uur. Waar andere kinderen droomden om kapper, dokter of vrachtwagenchauffeur te worden, wilde zij gewoon ‘buiten zijn’. Met ouder worden werd haar interesse in ‘mensen’ gewekt, wezens die ze nog steeds met veel bewondering en enthousiasme bestudeert. Na haar studies psychologie begon ze haar carrière als HR-consultant bij Hudson. Die job gaf haar de kans mensen te helpen in hun groei, iets wat haar tot op vandaag passioneert. Haar project HorseNature (persoonlijke coaching met behulp van paarden) is daarop geïnspireerd. De goesting om terug meer ‘buiten bezig te zijn’ werd steeds groter. Hoe, dat wist ze nog niet toen ze Rik in 2014 ontmoette. Ze kon moeilijk vermoeden dat ze samen met Rik in dit avontuur zou belanden. Maar ze heeft het zich nog geen moment beklaagd!

Rik kreeg het boeren met de paplepel ingegeven, de theorie ervan alvast. Met zijn beide ouders landbouwingenieur, gedoctoreerd en functies in de onderzoeks- en onderwijssector was de wereld hem in ieder geval bekend. Rik trad in eerste instantie in de voetsporen met zijn studies landbouwingenieur. Maar hij was eigenlijk gebeten door het computervirus. Vastberaden als hij is, wilde hij zijn eigen weg gaan. Hij werkte eerst in voedselverwerkende bedrijven, later als IT consultant. Op dit moment combineert hij zijn twee grote liefdes in zijn eigen bedrijf Ritco. Daarmee begeleidt hij voedingsbedrijven die hun IT systemen optimaliseren. Een leven als boer leek verre van zijn droom. Maar toen hij Tine leerde kennen en ze samen met de paarden naar Deinze verhuisden, startte een eenvoudiger leven, dichter bij de natuur. En dat bleek de basis om zijn liefde voor landbouw en boeren terug aan te wakkeren.

En zo komt het dat twee eenvoudige, hardwerkende mensen, met een hang naar de buiten en de natuur, elkaar vonden en begonnen te dromen… Waarom we vervolgens met de SmaakBoerderij zijn gestart, kan je hier lezen.