Vol-au-vent

Op zoek naar puur weidevlees?

Ontdek hoe je een traditionele Belgische vol-au-vent kunt bereiden met ons stap-voor-stap recept. Deze klassieker, geliefd bij jong en oud, combineert malse kip met een romige saus, geserveerd in een krokant bladerdeegbakje. Perfect voor een gezellig familiediner of een feestelijke gelegenheid. Leer de kunst van dit heerlijke gerecht en verras je gasten met authentieke Belgische smaken.

Ingrediënten (4 personen):

1 kip
2 ajuin
3 wortels, 3 selderstengels, 3 preistengels
4 jeneverbessen, 2 kruidnagel
1 bouquet garni: handvol peterseliestengels, 4 laurierblaadjes, 4 takjes tijm, 2 takjes rozemarijn
1,5l water (of zoveel tot de kip onder water staat)
50 g boter
50 g bloem
1 teentje knoflook
150 g shiitakes
250 g kastanjechampignons
1 citroen
olijfolie
peper
zout

Bereiding Traditionele Belgische Vol-au-Vent:

  1. Pel de ui en snijd in stukken. Kuis de prei, wortel en selder en snijd in stukken.
  2. Doe de kip, ui, groenten, bouquet garni, jeneverbessen en kruidnagel in een kookpot en overgiet met het water. Dek af en laat op een zacht vuur 1 uur koken.
  3. Neem de kip uit het kookvocht, zeef en bewaar al het kookvocht.
  4. Haal het vlees van de kip (laat eerst afkoelen!) en snijd het in kleinere stukken.
  5. Smelt de boter en voeg de bloem toe. Voeg geleidelijk aan 650 ml kookvocht van de kip toe en laat al roerend indikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
  6. Pel en pers de knoflook. Snijd de kastanjechampignons in 4 en halveer de shiitakes.
  7. Verhit een scheutje olijfolie en bak de champignons, shiitake en knoflook gaar en licht goudbruin. Kruid met peper en zout.
  8. Doe de stukken kip en gebakken champignons in de saus. Breng op smaak met enkele druppels citroensap, peper en zout.
  9. Serveer de vol-au-vent al dan niet in een bladerdeegpasteitje samen met een salade en kroketjes.

Geniet van jouw Traditionele Belgische Vol-au-Vent Recept

Bron: Lekker van bij ons

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel