Stap voor Stap Handleiding voor het Versnijden van Rauwe Kip

Een beeld van een rauwe kip die is opgedeeld in verschillende delen: filets, drumsticks en vleugels, op een houten snijplank gepresenteerd met kruiden als garnering.

Op zoek naar puur weidevlees?

Hoe versnij je eenvoudig een rauwe kip? Onderstaand filmpje toont hoe je een weidekip opdeelt in filets, drumsticks en vleugels.

We tonen u stap voor stap hoe je dit best aanpakt:

  • Stap 1: Maak de poot los
    Snijd het vel weg van de poot langs de contour en snijd door het heupgewricht om de poot los te snijden. Herhaal deze stap aan de andere kant. Zorg ervoor dat het kippenhaasje, het lekkerste stuk van de kip, wordt meegenomen.
  • Stap 2: Verwijder de ruggengraat
    Snijd langs de ruggengraat door de ribben om de ruggengraat te verwijderen.
  • Stap 3: Maak het borstbeen los
    Maak meerdere inkepingen met een mes aan de onderkant van de borst en maak het borstbeen los met uw duim. Trek het los van het vlees.
  • Stap 4: Scheid de borststukken
    Snijd precies door het midden om de borststukken te scheiden. Snijd het vlees van het resterende borstbeen los vlak onder de ribben.
  • Stap 5: Verwijder het vel (indien gewenst)
    Verwijder het vel indien gewenst. Snijd de randjes vet weg.
  • Stap 6: Maak bouillon
    Gebruik de botten om bouillon te trekken.

Ga
Aan de slag

Wil je meer info over het bereiden van een weidekip?

  • Hoe doe je het heel eenvoudig
  • Maak je eigen tajine
  • Welke kruiden gebruik je?

Blijf op de hoogte!

  • Wanneer is er vers vlees beschikbaar?
  • Ontdek nieuwe recepten
  • Een blik achter de schermen van onze SmaakBoerderij