Parelhoen met champignons

Perlhoen met champignons, een eenvoudig een heerlijk recept voor 4 personen

Op zoek naar puur weidevlees?

Parelhoen klaarmaken is echt niet moeilijk. Het recept hieronder legt stap voor stap uit hoe je parelhoen met champignons klaar maakt.

Ingrediënten (4 personen):

  • 2 dl (soja/kokos) room
  • 250g champignons
  • 100g spekjes
  • 1 dl kippenbouillon
  • peper
  • zout
  • 1 dl witte wijn
  • vetstof
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 takjes tijm
  • 1 ui en 2 teentjes look
  • 1 parelhoen (met vel)

Hoe maak je parelhoen met champignons klaar?

  1. Neem een kookpot aangepast aan de grootte van de parelhoen. Kruid de parelhoen met peper en zout. Doe vetstof in de pot en braad de parelhoen mooi goudbruin aan drie zijden.
  2. Snijd ondertussen de ajuin en leg in de pot naast de parelhoen. Voeg de tijm, laurier en look toe en laat op een laag vuurtje onder deksel garen gedurende 35 à 40 minuten. Haal de parelhoen uit de pot.
  3. Doe de champignons samen met de spekjes in de pot en bak ze kort aan. Blus met de witte wijn en kippenbouillon en roer het aanbaksel los met de garde.
  4. Voeg als laatste de room toe. Laat het geheel even opkoken en serveer samen met parelhoen.

Bron: SOS-Piet

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel