Alle producten van de SmaakBoerderij bevatten ingrediënten geteeld op de boerderij volgens de principes van Herstellende Landbouw. De producten dragen dus actief bij aan een beter bodemleven en grondkwaliteit. Alles wordt ook samen gecombineerd op dezelfde grond (dus dieren, bomen, kruiden staan allemaal in dezelfde wei), waardoor de deeltjes elkaar versterken. Het zorg ervoor dat we producten kunnen telen met de natuur mee, zonder technische of chemische ingrepen. En dit alles smaak je in elke hap: de smaak van ‘vroeger op de boerderij’, de smaak van natuur en puurheid. Zonder chemische bestrijding, zonder kunstmest, zonder monocultuur en zonder bodemverstoring. En daar zijn we bijzonder trots op.

Vooreerst kan je terecht bij ons voor vers vlees: 1 keer per maand (van april tot december) kan je diverse soorten gevogelte (kip, eend, parelhoen, kwartel), konijn en een paar keer ook lamsvlees afhalen. Je bestelt best vooraf, via onze online winkel, zodat je zeker bent dat alles voorradig is. We houden tijdens het jaar ook een kleine voorraad vlees aan in de diepvries, dus ook op andere momenten kan je voor een lekker puur stukje vlees bij ons terecht, zolang de voorraad strekt. Naast het verse vlees bieden we ook onze weide-eitjes aan: heerlijke eieren van onze loslopende, scharrelende bende legkippen.

Naast het verse vlees, verwerken we ook fruit en groenten in allerhande productjes voor in de keuken, de badkamer, voor een lekker aperitief-moment, voor een geniet-moment, als geschenkje voor jezelf of anderen…

Het fruit en de kruiden verwerken we na het oogsten op een artisanale manier en opnieuw met respect voor natuur en omgeving. Zo drogen we fruit en kruiden met behulp van zonne-energie en op lage temperatuur om de smaak en voedingsstoffen te bewaren. We kiezen vaak voor drogen en inmaken om producten een langere houdbaarheid te geven met een minimum aan energieverbruik (in verhouding tot bijvoorbeeld invriezen).

Op de boerderij kan je terecht voor een variatie aan handgemaakte producten, steeds met de seizoenen mee en gebaseerd op onze basis-ingrediënten: kruiden en fruit van uit de weide. Het aanbod varieert gedurende het jaar, maar volgende vaste waarden vind je altijd terug.

We stellen ook diverse geschenkdozen samen met onze eigen producten, waarmee je jezelf of anderen kan verrassen. We hebben geschenkdozen voor speciale gelegenheden (zoals moeder- en vaderdag), voor speciale momenten (aperitief, geniet momentje), voor keukenprins(ess)en, voor barbecue liefhebbers… En natuurlijk kan je ook je eigen geschenkdoos vullen met een eigen selectie aan productjes.