Marokkaanse kip tajine

Op zoek naar puur weidevlees?

Duik in de rijke smaken van de Marokkaanse keuken met dit authentieke Marokkaanse kip tajine recept. Een hartverwarmend gerecht dat traditionele specerijen en verse ingrediënten combineert om een aromatische en smaakvolle maaltijd te creëren. Perfect voor een gezellig diner met familie of vrienden. Ontdek de stap-voor-stap instructies en geheime tips om deze culinaire klassieker thuis te bereiden

Ingrediënten (4 personen):

1 kip in stukken (bekijk de filmpjes op de website voor instructies)
200 ml kippenbouillon
2 rode uien in halve ringen
1 cm verse gember in plakjes
2 teentjes knoflook in plakjes
1 tl kaneel
1 tl zoet paprikapoeder
1 tl komijnzaad
klein plukje saffraan
100 g olijven
1 ingelegde citroen in dunne plakjes (te koop bij de Turkse of Marokkaanse winkel)
klein bosje koriander fijngehakt (of gebruik platte peterselie)

Bereiding van Marokkaanse kip tajine:

  1. Zet je tajine (of braadpan) op het vuur en laat hem goed warm worden. Doe er daarna wat zonnebloemolie in en leg de kip in de tajine. Bak nu de kip goudbruin. Haal vervolgens de kip uit de tajine en leg op een bord.
  2. Doe nu de halve uienringen in de tajine en bak ze 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg dan de gember en knoflook toe en bak nog zo’n 2 minuten mee. Nu voeg je het komijnzaad, paprikapoeder, de kaneel en saffraan toe. Bak de kruiden nog heel even mee (een minuutje ongeveer) totdat je ze goed begint te ruiken.
  3. Doe nu de kip weer in de tajine, samen met de kippenbouillon. Voeg versgemalen peper toe. Géén zout, want de ingelegde citroenen en olijven die je later toevoegt zijn zout genoeg.
  4. Doe de deksel op de tajine en laat alles gedurende 40 minuten pruttelen. Roer wel af en toe om te voorkomen dat de boel aan de bodem plakt. Als het daarna te droog wordt voeg je eventueel een klein beetje kippenbouillon toe.
  5. Haal de deksel van de tajine. Is het vocht nog heel dun? Laat het dan iets inkoken. Voeg vervolgens de olijven en citroen toe en laat het gerecht nog 10 minuten pruttelen zonder deksel (maar let wel op dat het niet aanbakt). Strooi de koriander over het gerecht en… serveer! Lekker met couscous, een lepel yoghurt en een frisse komkommersalade.

Bron: Anniepannie

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel