Konijn met bruin bier

Op zoek naar puur weidevlees?

Ingrediënten (4 personen):

1 konijn
2 flesjes bruin bier (van 7,5 dl)
2 uien
3 el bloem
2 el echte boter
5 dl water
2 el wildbouillon
½ dl balsamico azijn
2 el kristalsuiker of bruine suiker (omwille van de kleur)
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
peper en zout
250 gr champignons

Bereiding:

  1. Zet een stoofpan op het vuur en smelt de boter. Kruid het konijn met peper en zout en laat 5 min. bakken aan elke kant.
  2. Snij de ajuinen en champignons grof en bak ze even mee aan in de pan.
  3. Strooi de bloem over het konijn. Blus de pan met het bier en roer alles goed door, breng op smaak met tijm en laurier.
  4. Giet er water bij tot heel het konijn onder staat. Voeg de balsamico, wildbouillon en suiker toe. Roer door en laat 1,5u tot 2u sudderen zonder deksel.

Bron: SOS Piet

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel