Ingrediënten (4 personen):
1 konijn
2 flesjes bruin bier (van 7,5 dl)
2 uien
3 el bloem
2 el echte boter
5 dl water
2 el wildbouillon
½ dl balsamico azijn
2 el kristalsuiker of bruine suiker (omwille van de kleur)
3 takjes tijm
2 blaadjes laurier
peper en zout
250 gr champignons
Bereiding:
- Zet een stoofpan op het vuur en smelt de boter. Kruid het konijn met peper en zout en laat 5 min. bakken aan elke kant.
- Snij de ajuinen en champignons grof en bak ze even mee aan in de pan.
- Strooi de bloem over het konijn. Blus de pan met het bier en roer alles goed door, breng op smaak met tijm en laurier.
- Giet er water bij tot heel het konijn onder staat. Voeg de balsamico, wildbouillon en suiker toe. Roer door en laat 1,5u tot 2u sudderen zonder deksel.
Bron: SOS Piet