Ingrediënten (4 personen):
200 tot 300g gare kip (overschotjes van een andere schotel of je bereid 2 bouten)
1 rode ui
10 g bieslook
1 el zilveruitjes
8 augurkjes
1 el kappertjes
4 gekookte eieren
0,50 citroen (sap)
1 tl mosterd
2 el mayonaise
1 el yoghurt
peper
zout
Bereiding:
- Ontvel de kippenbouten, doe ze in een kom en trek het vlees uit mekaar, of gebruik overschotjes kip, grof gesneden.
- Pel de rode ui en snipper fijn. Pel de eieren en plet met een vork fijn. Snijd de augurkjes, zilveruitjes en bieslook fijn en meng alles onder mekaar.
- Meng de yoghurt, citroensap en mosterd onder de mayonaise, en lepel onder de kipsalade. Breng op smaak met peper en zout.
- Beleg brood naar keuze met de kipsalade en frisse sla.
Bron: Lekker van bij ons