Kipsalade met waterkers en walnoten

Een beeld van een kipsalade met waterkers en walnoten, gegarneerd met een dressing van zonnebloemolie, ciderazijn, mosterd en honing. Op een mooie presenteer schaal.

Op zoek naar puur weidevlees?

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kipfilets
  • 80g walnoten
  • 1 blaadje laurier
  • 4 el zonnebloemolie
  • 1 el scherpe moster
  • peper
  • zout
  • 2 bosjes waterkers
  • 100 ml witte wijn
  • 1/2 kl Zwarte peperkorrels
  • 4 el ciderazijn
  • 1 el honing

Bereiding:

  1. Spoel en droog de waterkers. Hak de walnoten grof
  2. Breng de wijn aan de kook met het blad laurier, de peperkorrels en 250 ml water. Laat er de kip hierin zachtjes in pocheren
  3. Neem de kip uit het kookvocht en verdeel ze in reepjes
  4. Klop een dressing van de zonnebloemolie, de ciderazijn, de mosterd en de honing. Roer er 3 eetlepels van het pocheervocht door. Kruid af met peper en zout
  5. Meng de kip met de waterkers en walnoten. Giet de dressing eroverheen en serveer direct.

Deze bereiding is een heerlijke en gezonde maaltijd voor 4 personen, met pochérende kipfilets en een smaakvolle honing-mosterddressing. De versheid van waterkers en de crunch van walnoten maken dit gerecht tot een perfecte maaltijd.

Bron: Libelle Lekker

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel