Ingrediënten (4 personen):
- 4 kipfilets
- 80g walnoten
- 1 blaadje laurier
- 4 el zonnebloemolie
- 1 el scherpe moster
- peper
- zout
- 2 bosjes waterkers
- 100 ml witte wijn
- 1/2 kl Zwarte peperkorrels
- 4 el ciderazijn
- 1 el honing
Bereiding:
- Spoel en droog de waterkers. Hak de walnoten grof
- Breng de wijn aan de kook met het blad laurier, de peperkorrels en 250 ml water. Laat er de kip hierin zachtjes in pocheren
- Neem de kip uit het kookvocht en verdeel ze in reepjes
- Klop een dressing van de zonnebloemolie, de ciderazijn, de mosterd en de honing. Roer er 3 eetlepels van het pocheervocht door. Kruid af met peper en zout
- Meng de kip met de waterkers en walnoten. Giet de dressing eroverheen en serveer direct.
Deze bereiding is een heerlijke en gezonde maaltijd voor 4 personen, met pochérende kipfilets en een smaakvolle honing-mosterddressing. De versheid van waterkers en de crunch van walnoten maken dit gerecht tot een perfecte maaltijd.
Bron: Libelle Lekker