De perfecte gebraden kip: stap voor stap uitgelegd

een perfect gebraden kip

Op zoek naar puur weidevlees?

Hoe bak je een perfect gebraden kip? Dat is helemaal niet zo moeilijk! Volg ons stappenplan hieronder en geniet van een heerlijke maaltijd.

  • Haal de kip tijdig uit de ijskast, laat minstens een half uur op temperatuur komen.
  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Kruid de kip en wrijf in met vetstof (een smaakboerderij kip is een stuk minder vet dan een ‘standaard kip, voeg dus gerust wat vet toe voor het braden)
    voor tips rond kruiden en smaakmakers, zie ‘aan de slag met kip’
  • Je kan de bouten 2 of 3 inkepingen geven, dan garen ze sneller.
  • Leg de kip in een braadslee in de oven en laat 30 minuten bakken
  • Draai de kip om en laat nog eens 20 tot 30 minuten bakken.
  • Om te checken of het vlees gaar is, prik je in de bouten en kijk je naar het vocht dat eruit komt. Is dit helder dan is het vlees klaar. Is het vocht nog troebel of rozig, dan moet het nog wat langer bakken. Je kan ook een vleesthermometer gebruiken, de kerntemperatuur moet 74°C zijn.
  • Haal de kip uit de oven als ze klaar is en laat ze nog even rusten voordat je ze opdient.

Geniet van jouw perfect gebraden kip!

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel