fbpx

Aan de slag met restjes

Op zoek naar puur weidevlees?

Je hebt een volledige kip klaargemaakt, maar kreeg ze niet op? Of er zijn nog restjes over van je lamsbout? Of je kookte een kip voor bouillon en vraagt je nu af wat je met het gekookte vlees kan doen? Hoe ga je dan aan de slag met restjes van jouw bereiding?

Wel, eigenlijk zijn deze ‘restjes’ de grootste cadeau die je jezelf kan geven, want je kan er echt VANALLES mee doen met echt geen moeite. Ideaal dus voor drukke mensen die snel gezond willen eten!

Ideetjes voor een snelle lunch

Een voor de hand liggende: je kan restjes verwerken in een salade met koude groentjes. Zoals bijvoorbeeld in dit receptje van kip met waterkers en walnoten In de plaats van verse kip klaar te maken, gebruik je gewoon je restjes.

Je kan je restjes ook gebruiken als beleg voor op je boterham. Zo kan je met kip zelf kipsalade maken of kan je jouw broodje beleggen met salade, restjes lamsvlees en een yoghurt sausje. Of je kan natuurlijk ook een wrap beleggen met restjes, samen met wat humus en komkommer bijvoorbeeld.

En denk er ook eens aan om je restjes vlees toe te voegen aan een (zelfgemaakte) bouillon of soep, om er zo een volwaardige ‘maaltijd’ van te maken. Aan je bouillon kan je ook fijn gesneden groentjes toevoegen zoals worteltjes en prei die je even gaarkookt in de bouillon. Denk bijvoorbeeld ook aan verse kruiden en groene ui om toe te voegen. En voor wie wat steviger verkiest, kan je ook wat pasta of rijst meekoken of bijvoorbeeld kikkererwten of linzen toevoegen.

Aan de slag met restjes in een warme maaltijd

Met je restjes kan je ook nog een nieuwe ‘volwaardige’ maaltijd maken. Eigenlijk alle bereidingen waar je vlees eerst gaart en er dan nog iets mee doet, kan je jouw restjes gebruiken.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Restjes in een tomatensaus voor bij pasta of rijst
  • Restjes in een witte saus zoals bij vol-au-vent
  • Restjes in je lasagne verwerken
  • Restjes in een ovenschotel
  • Restjes in een quiche toevoegen
  • Restjes toevoegen aan je wok gerecht
  • Restjes toevoegen aan rijst en groentjes, zoals bij nasi goreng
  • Restjes toevoegen aan een cury met kokosmelk

Geniet er van!

Ga
Aan de slag

Vergeet jouw bestelling niet af te ronden!

Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel